Waxen

By  |  0 Comments

Welke klassiekerliefhebber wil nu niet zo’n aalglad huidje. Wij hebben het natuurlijk wel over de laklaag van uw klassieker. En het begint al goed. Met zo’n mooie luxe waxpotje bijvoorbeeld. Een blinkend zwart blikje met een sponsje dat er precies in past. Het mooie ervan is, dit is precies wat je klassieker nodig heeft na een grondige schoonmaakbeurt.

Het is namelijk verstandig om je auto, na het schoonmaken, zo nu en dan eens goed in de was te zetten.

De wax zorgt voor een mooie beschermlaag op je klassieker en voorkomt dat de lak gaat verweren. Het beschermt de auto tegen ‘agressieve’ invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen.

Het in de was zetten is helemaal niet moeilijk. Vooral als je het laat doen door professionals. Maar je gaat natuurlijk liever zelf aan de slag. Zorg dan voor speciale wax middelen.

Voor het in de was zetten is het belangrijk dat de lak van je klassieker goed droog en vuilvrij is.

Gebruik een zachte spons en breng de was aan op de auto. Smeer het goed in door draaiende bewegingen te maken met de spons. Vervolgens de druk op de spons verminderen en zo lichtjes over de lak gaan. Zo neem je de overtollige wax weg.

Bekijk het glanzende resultaat!

Een goede tip voor als je van plan bent je klassieker te verkopen: voorzie je auto van een waxlaagje, want dat extra beetje glans trekt menig twijfelende koper over de streep!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.