Droge humor: wassen zonder water

By  |  0 Comments

Bij het autowassen denk je toch al vrij snel aan dat ouderwets gezellige emmertje met sop en een spons op het oprit. Dit blijkt een ietwat oubollige gedachte te zijn. Er zijn namelijk poetsproducten op de markt waar geen emmer water meer aan te pas komt.

Dit moeten we  echt even zelf testen!

We nemen een stoffige Norton Commando uit de jaren ’70, een hightech reinigingsmiddel, een spons en een poetsdoek.

Volgens de handleiding van autowassenzonderwater vervangt dit ene busje Autolak-Bodyguard een hele reeks aan schoonmaakmiddelen. Het claimt een autoshampoo, lakreiniger, poetsmiddel, hotwax, hoogglansmiddel, velgenreiniger, teerverwijderaar, boomharsverwijderaar, glasreiniger èn insektenverwijderaar in één te zijn. Dat belooft wat.

We gaan volgens de gebruiksaanwijzing aan de slag.

1. Eerst schudden we de spuitbus. Niet te lang, wel intensief.

2. Dan spuiten we het reinigingsmiddel op het vieze oppervlak.

3. De spons gebruiken we om het reinigingsmiddel te verdelen. Dit is het moment waarop het oppervlak gereinigd wordt.

4. Zodra het middel lichtelijk is opgedroogd gebruiken we een poetsdoek om het uit te poetsen.

5. Vervolgens nemen we het speciale microvezeldoekje om nog even na te poetsen. Volgens de handleiding zorgt dit voor extra glans en een versterkt beschermingslaagje.

We bekijken het resultaat maar zijn nog niet helemaal tevreden. Er zijn nog duidelijk resten van het reinigingsmiddel achtergebleven wat zorgt voor strepen. Hebben we dan toch water nodig?

We proberen het nog eens. Deze keer laten we het middel -er gaat nog geen minuut overheen- ‘zeer lichtelijk’ opdrogen nadat we het met de spons hebben verdeeld. We gaan er meteen met de poetsdoek overheen om het uit te poetsen. Dit gaat al een stuk soepeler dan de eerste keer. Nu nog even met de microvezeldoek erover en ja hoor, de strepen zijn weg.

                     

Kortom we moesten even wennen aan het idee van ‘wassen zonder water’, maar na een paar keer oefenen en uitproberen kunnen we zeggen: de proef is geslaagd!

Zeg nou zelf, glanst ie of glanst ie?

Met dank aan het proefsetje van autowassenzonderwater.nl

ps. dit reinigingsmiddel is bedoeld ter vervanging van het emmertje met sop. Dus dikke modderresten, stof en zand zul je eerst moeten verwijderen om krassen te voorkomen.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.