De geur van leer

By  |  1 Comment

Door: Marlot Wopereis

De schoonheid, de geur en de structuur van een echt oud lederen interieur, bevestigt het telkens weer; hier kan geen kunststof bekleding tegen op.

Lederen interieur

Leer heeft een lange levensduur en is slijtvast, toch heeft het regelmatig onderhoud nodig om deze kwaliteiten te behouden. Vooral lederen autobekleding krijgt het soms zwaar te verduren. Regelmatig in- en uitstappen, zweet, felle zonnestralen, chips- en cola resten op de achterbank, het komt het leer niet ten goede.

Door de jaren heen zullen de gebruikssporen steeds zichtbaarder worden. Om de levensduur van de bekleding te verlengen en de schoonheid ervan te behouden, is regelmatige (1 x per kwartaal) verzorging geen overbodige luxe.

Wat belangrijk is, is het kiezen van de juiste verzorgingsproducten. Leer is een natuurlijk materiaal, dit kun je natuurlijk niet met ieder poetsmiddel behandelen. Er zijn een tal van producten op de markt, speciaal gericht op het verzorgen van lederen bekleding. Vraag aan de specialist in de winkel wat hij je zou aanraden.

Is je autobekleding toe aan een verzorgingsbeurt? Test het met dit simpele trucje: Duw je duim in de lederen bekleding van je auto. Komt het leer heel lanzaam weer omhoog, dan is is het tijd voor een goede verzorging.

Het is hierbij belangrijk om het leer eerst goed te schoon te maken.

Tip bij het schoonmaken: reinig de bekleding stukje voor stukje. Dit is beter dan de hele stoel in 1x in te smeren met het reinigingsmiddel.

Als je dat gedaan hebt, kun je vervolgens een voedend verzorgingsmiddel aanbrengen. Het leer neemt de voedingsstoffen op en wordt meteen een stuk soepeler. Probeer het duimtrucje nog maar eens.

Denk je nu al bij jezelf; ‘ach laat dat reinigen maar zitten, ik begin meteen met de verzorging’. STOP!

Als vrouw kan ik maar een ding zeggen: loop even naar je schoonmoeder, vrouw, vriendin of desnoods de buurvrouw en vraag of zij weleens handcrème aanbrengt zonder eerst haar handen te wassen? Precies.

In de praktijkspecial over autoverzorging vertellen we uitgebreid hoe je de verouderde lederen bekleding van je klassieker tot in de puntjes verzorgt. Eind mei ligt het nummer al in de kiosk!

 

 

 

 

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.