Innovatieve lakbehandeling

By  |  3 Comments

Al weken zijn we in de ban van de Autoverzorgingsspecial en kunnen we er dan ook geen genoeg van krijgen: auto’s poetsen. Tal van verzorgingsproducten zijn inmiddels uitgeprobeerd en de auto’s van de redactieleden en de buren in de straat blinken als nooit tevoren.

Toch kleeft er ook een nadeel aan al dit gepoets; teveel poetsen blijkt namelijk helemaal niet zo goed voor de lak van de auto.

Zo weet ook Michel Eugster van Allround Paint Protection uit Eindhoven: “Het spreekt voor zich dat de onbehandelde lak van voertuigen in de loop der jaren verslijt. De lak gaat verkrijten waardoor het de kleur aantast en de glansgraad wordt steeds lager. Hardnekkig vuil hecht zich aan de lak en lichte beschadigingen zijn niet te voorkomen. Door het vele poetsen van de auto neemt de laagdikte van de lak af.

Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Vandaar dat we met een innovatief product komen, waardoor de verouderde lak op een eenvoudige manier vernieuwd wordt. Dit noemen we het Surface Renewal System, oftewel SRT. Na een voorbehandeling door middel van kleien, polijsten of licht schuren (afhankelijk van de staat van de lak) kan de SRT-coating middels een speciaal doekje aangebracht worden.

De coating zorgt ervoor dat deze zich om de kleurpigmenten in de lak kapselt. De blanke lak zorgt tevens voor een permanente glanslaag waardoor het voertuig weer glanst als nooit tevoren. Een uitstekend alternatief voor het kostbare overspuiten van de auto en het resultaat is verbazingwekkend. Bijkomend voordeel is dat deze behandeling uit te voeren is zonder enige demontage en slechts enkele dagen duurt. Dus je hoeft je klassieker niet al te lang te missen.”

Aanvullend op het SRT systeem brengt Allround Paint Protection het gepatenteerde PPS-systeem aan om de nieuwe lak van een langdurige protectie te voorzien.

Michel: “Het PPS-systeem is een ideaal product voor autopoetsbedrijven en autodealers om mee te werken. De kwaliteit is uitstekend en het resultaat is langdurig zichtbaar. De lakbescherming op basis van PTFE bevat geen krijt of talk, hierdoor hoeven rubbers en ongelakte onderdelen niet te worden afgeplakt. Dat scheelt weer een hoop gepruts.

De unieke samenstelling van het product zorgt ervoor dat het vuil zich minder makkelijk aan de auto hecht. Het voertuig is dus eenvoudig schoon te houden. Na deze behandeling kan je oldtimer er weer jarenlang tegenaan.”

   

Het PPS-systeem wordt al door vele dealers in het binnen- en buitenland gebruikt. Al kunnen er altijd meer bij. Dus heb je interesse, neem contact op met Allround Paint Protection.

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.