Slim bedacht!

By  |  0 Comments

Een cabriodak veroudert. Daar is niks nieuws aan. Toch kun je met een klein beetje onderhoud de levensduur van je cabriokap aanzienlijk verlengen.

Tachtig procent van alle cabriokappen gaat vroegtijdig stuk, puur en alleen door ongeschikte onderhoudsproducten en meedogenloze poetsmethodes. Zonde, want zo ingewikkeld is het niet!

Het begint wederom met een portie geduld en wij weten uit ervaring dat het daar nog weleens aan schort.

Hoe maak je dit klusje toch leuk? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Rijd op een zonnige lentedag je klassieker naar buiten. Neem een radio en zet een gezellig muziekje op. Zorg dat er goede koffie in huis is voor de welverdiende pauzes tussendoor.

Begin al zingend (fluitend of neuriënd, mag natuurlijk ook) met een stofzuiger aan de schoonmaakbeurt. Gebruik hiervoor het kleine ‘voetborsteltje’ van de stofzuiger.

Verwijder zo het eerste vuil en stof van het dak. Vervolgens is het tijd voor het grondig wassen van de stoffen cabriokap. Neem hiervoor een borstel, veel water en een reinigingsmiddel geschikt voor cabriokappen.

Spoel het dak af met water (gebruik geen hogedrukreiniger). Dan het reinigingsmiddel op het natte dak nevelen en met een zachte borstel opschuimen. Zelfs vogelpoep is met een borstel grotendeels te verwijderen.

Let op: gebruik geen harde borstel, dit kan namelijk het stof beschadigen, vooral bij een ouder dak kan de stof gaan pluizen.

Na zo’n 15 minuten het dak afspoelen en gebruik vervolgens opnieuw de stofzuiger om het dak te drogen.

Voor de pietlutten onder ons; de pluisjes en draadjes die dan nog achter blijven op het dak, zijn handig te verwijderen met een stukje plakband. Neem een breed stuk plakband, rol deze om je hand, met de plakzijde naar buiten en verwijder de laatste pluisjes van het dak. Dit werkt 10x beter dan een kledingborstel. Slim bedacht, toch?!

    

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.