Luxueus schuim en rijk voedende conditioners

By  |  0 Comments

Dit lezende, zou je kunnen denken dat de tekst linea recta uit een Andrélon reclamespotje komt. Eigenlijk zit je er dan niet heel ver vanaf. Het staat namelijk vermeld op de verpakking van het product dat we vandaag onder de loep gaan nemen, de Gold Class Car Wash van Meguiar’s. Een autoshampoo en conditioner in 1. Om het resultaat te vergelijken, testen we ook een autoshampoo van het merk Turtlewax.

We nemen een auto die al lange tijd geen spons meer heeft gezien en beginnen aan de wasbeurt.

1. Het grove vuil spoelen we eerst even af.

2. We nemen 3 emmers water. In de ene emmer doen we 4 dopjes Gold Class Car Wash en warm water, in de andere 2 dopjes TurtleWax shampoo. De derde vullen we met schoon water.

3. Voor de wasbeurt gebruiken we een microvezel spons. Je kunt ook een microvezel washand gebruiken. Dat werkt ook prima. We wassen de auto van voor tot achter (de linkerkant met Meguiars, de rechterkant met TurtleWax). Spoel de spons schoon in de emmer met schoon water. Zo houd je de emmer met sop schoon.

  • Een handige tip: er zijn ‘vuilroosters’ te koop. Deze plaats je onder in de emmer. Iedere keer als je je spons door het sop haalt, wrijf je ermee over het rooster. Het vuil wordt verwijderd en zakt bovendien door het rooster naar de bodem van de emmer. Dat voorkomt krassen en je hebt geen 2 emmers meer nodig.

4. Vervolgens spoelen we het sop van de auto.

5. De auto wrijven we droog met een microvezeldoek. Door het gebruik van de shampoo gaat dit vrij gemakkelijk en zijn er nagenoeg geen strepen te ontdekken.

      

Eerlijk is eerlijk, hoe goed we ook kijken we kunnen geen verschil ontdekken tussen het resultaat bij het gebruik van de Meguiar’s en TurtleWax shampoo.

De gebruiksaanwijzing is bij beide producten duidelijk. Het enige verschil: TurtleWax schuimt beter en Meguiar’s ruikt lekkerder.

  • Nog één tip, gebruik iets minder van het Meguiar’s middel. Het is vrij prijzig en met een beetje minder krijg je hetzelfde resultaat en je doet langer met de fles, een win-win situatie dus.

Een flacon Gold Class Car Wash (473ml) kost circa € 10,99.

Een flacon TurtleWax shampoo (1000ml) kost circa  € 14,99.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.